Máme tady nový semestr a s ním i nový recept… Ano, po trochu delší době, než moje hvězdný tempo doteď udávalo, ale věci se mají tak, že čím víc toho mám, tím míň toho dělám. A to se s produktivním životem zas tak úplně neslučuje. Ale věřim, že v tom nejsem sama a začínající semestr lehce pokazil radost každýmu z nás (teda ne že bych vám to přála, jenom odhaduju :D). Ale všechno zlý je pro něco dobrý, a aspoň teď máme o důvod víc si něco dobrýho dopřát, na nervy.
No nebudeme to protahovat, o čas je prostě nouze vždycky a proto jsem se rozhodla tentokrát přidat něco, co bych nazvala „vděčný dezert“. Jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny i dovednosti, chuťově moc dobrý, vláčný a dlouho vydrží. (už vim, proč jsem se dala na marketing 😀 )
Taky bych ráda podotkla, že je to jeden z těch dezertů, u kterých platí, že rozhodně líp chutnají, než vypadají. 😀 Přiznávám, že nafotit to, aby to vypadalo hezky, byl vcelku oříšek a na první pokus se nepovedlo. Druhý se ale taky počítá, tak dobrou chuť a pevný nervy v novém semestru! ♥
Recept
INGREDIENCE
- 120g másla
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 170g krupicového cukru
- 60ml citronové šťávy
- 250g polotučného tvarohu ve vaničce
- 70g mletého máku
- 100g hruhé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Postup
- Jako první si ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky.
- Do světlé máslové pěny dále postupně zašlehejte i tvaroh a citronovou šťávu.
- V druhé míse si promíchejte mák s moukou a práškem do pečiva a tuto sypkou směs pak vmíchejte do tekuté tvarohové směsi.
- Nakonec si vyšlehejte bílky a ty opatrně vmíchejte do hotového těsta.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a bábovku pečte v předehřáté troubě na 170°C zhruba hodinu, dokud není na povrchu zlatavá a po zapíchnutí špejle do těsta na ní neulpívají kousky.
- Po upečení nechte bábovku zcela zchladnout a až poté ji vyklopte, aby se vám nepotrhala. Dobrou chuť ♥
Napsat komentář