Krémová „sýrová“ omáčka bez smetany a bez sýra? Ano, je to možný. A ne, neni to kouzlo. No vlastně možná trochu jo – kouzlo jménem lahůdkový droždí! Aneb věc, která v mojí kuchyni nesmí už nikdy chybět. A vřele dopuručuju, aby nechybělo ani v tý vaší, je to totiž vážně boží vynález, na kterej jsem naučila už téměř každýho ve svym okolí, včetně svojí babičky. A to nekecám!
A co je na něm teda tak skvělý? Chuť a makra! Takže vlastně všechno, co potřebujeme. 😀 Je to skvělej zdroj rostlinnejch bílkovin a co se týče tý chuti, tak ne jen tak nadarmo se mu řiká „sýr pro vegany“. Stačí do něčeho přimíchat nebo jim něco posypat, a hned je jídlo o level výš. Prostě M-I-L-U-J-U!
Tak neváhejte a zkuste, slibuju, že po tomhle jídle si lahůdkový droždí ve vaší kuchyni místo stopro najde, dobrou chuť!
Recept
INGREDIENCE
- 160g celozrnných těstovin
- 400g mraženého hrášku
- 250g ricotty
- 50g lahůdkového droždí
- 150ml polotučného mléka
- 40g dýňových nebo slunečnicových semínek
- sůl, pepř, sušený česnek
Postup
- Špagety dejte vařit do velkého hrnce s osolenou vodou, pět minut před koncem vaření přidejte mražený hrášek a nechte dojít společně, poté slijte.
- Na omáčku si připravte menší hrnec nebo hlubší pánev. Dejte do ní ricottu a začněte pomalu zahřívat.
- Pomalu přilévejte mléko a míchejte, aby vám vznikla hladká omáčka, do té pak vmíchejte i lahůdkové droždí a dochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem.
- Pokud se vám omáčka začne přichytávat, podlijte trochou vody nebo mléka a nařeďte ji tak do požadované konzistence.
- Hotovou omáčku vmíchejte ke špagetám s hráškem a podávejte posypané dýňovými nebo slunečnicovými semínky. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
na 1 porci:
- 430 Kcal/ 1800 Kj
- 26,2g bílkovin
- 47,6g sacharidů
- 13,3g tuků
- 13,4g vlákniny
Napsat komentář