Moje nejčastější sváča – proteinová tyčinka. Ano, přiznávám to narovinu, můj meal prep ještě nedosáhl takový úrovně, abych byla schopná si vždycky poctivě připravit do krabičky i svačinky (obědy už ale zvládám!), takže nějaká ta tyčinka mě hoodně často zachraňuje. Co si ale budem – kromě toho, že to celkem leze do peněz, tak to neni tak úplně „clean“ varianta. Taková průmyslově zpracovaná tyčinka klasicky obsahuje spoustu zytečnejch umělotin, konzervantů, barviv, sladidel a kdo ví, co ještě. Najít na trhu nějakou s hezkym složenim neni zrovna sranda, takže jsem se rozhodla vyzkoušet si vyrobit nějakou proteinovku sama. A světe div se , dopadlo to víc než dobře! Tahle tyčinka totiž, přátelé, chutná jako raffaello a ještě k tomu víte, co do tý pusy vlastně dáváte! No co víc si přát?
Ale bacha jo – takovej proteinovej prášek na tom někdy s tim složenim nebývá o moc líp, než právě celá taková koupená tyčinka, takže tam, prosím, vybírejte pečlivě! Ten můj oblíbenej, čisej jako lilie, najdete v mym seznamu oblíbenců na tomhle odkazu: www.aktin.cz/petitappetit . ♥
Recept
INGREDIENCE
Na 6 tyčinek:
- 100g vanilkového proteinu
- 70g kokosové mouky
- 50g kešu másla
- 100ml mléka

Postup
- Ze všech ingrediencí vypracujte tuhou hmotu – jde to dost těžce a celkem to lepí, tak se nenechte zastrašit. 🙂
- Připravte si nějakou ideální nádobu o rozměrech 10x20cm, může to být například zapékací miska, svačinová krabička nebo forma na pečení. Tu si vyložte pečícím papírem a hmotu rovnoměrně namačkejte na její dno.
- Vršek uhlaďte lžící a dejte chladit do lednice, případně do mrazáku, aby hmota zatuhla a dala se krájet.
- Ztuhlou hmotu už jen vyklopte z nádoby, nakrájejte na 6 kusů, a je hotovo! 🙂 Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
1 tyčinka:
- 157 Kcal/ 660 Kj
- 15,8g bílkovin
- 7g sacharidů
- 6,5g tuků
- 5,3g vlákniny
Napsat komentář