Já vám řikala, že recepty dýňový sezóny ještě nekončí! Takže tady máme ještě jeden do sbírky, tentokrát slanej a neskromně potvrzuji, že dost povedenej! Po dlouhý době přišlo na scénu i maso a taky jedna moje #alltimefav potravina – olomoucký tvarůžky! 😀 Věřte, že s timhle receptem rozhodně nešlápnete vedle a kdyby se vám náhodou doma zrovna nesešly všechny suroviny, neni problém si ho klíďo porozdělit! Kuličky jsou velká dobrota třeba i samotný jen tak postudenu (K vínu nejlépe :D) a to dýňový pyré si můžete hodit i ráno do ovesný kaše (než ho osolíte pls… 😀 ). Tak dobrou chuť a jestli jste ještě neudělali nálet na dýně, je nejvyšší čas!
Recept
INGREDIENCE
Na 4 porce:
KULIČKY:
- 500g mletého kuřecího masa
- 100g olomouckých tvarůžků
- 1 vejce
- 40g jemně mletých ovesných vloček
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce majoránky
- sůl, pepř
PYRÉ:
- 1 středně velká hokaido dýně (cca 800g)
- 200g ricotty
- sůl, pepř
Postup
- Jako první si připravte dýni – rozpulte ji, obě půlky položte řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Nechte ji péct 45-60 minut podle její velikosti, a poté jí vyndejte a nechte zchladnout.
- Mezitím si připravte kuličky – olomoucké tvarůžky nastrouhejte najemno a přidejte k nim všechny ostatní suroviny. Vše společně dobře propracujte, aby se ingredience propojily.
- Z masové směsi tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem, mělo by vám vyjít cca 30 kuliček.
- Kuličky pečte dozlatova na 200 stupňů zhruba 30 minut.
- Z vychladlé dýně vydlabejte pyré a rozmixujte ho spolu s ricottou dohladka. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s upečenými kuličkami. Dobrou chuť!
HODNOTY:
Na 1 porci:
- 455Kcal / 1911Kj
- 40g bílkovin
- 28g sacharidů
- 20g tuků
Napsat komentář