„Flameri? A co to je?“ Asi takhle reagoval každej, komu jsem svěřila to zatraceně tajný tajemství, co bude další recept… No, já vás nebudu dlouho napínat, žádnej zázrak se totiž nekonná, jedná se o typ pudinku, který není zahuštěný škrobovou moučkou, ale pšeničnou krupičkou. Jak řikám já, taková studená krupicová kaše. 😀 Zapomněla jsem totiž ještě říct, že se podává vychlazený, v tom je další jeho kouzlo.
No, přestože se to může na první pohled zdát jako docela obyčejná věc a čekali jste od takovýho vznešenýho názvu teda větší bombu, doporučuju vám ho vyzkoušet. Z výsledku zklamaný určitě nebudete, je to lehký, svěží dezert, který vás moc příjemně překvapí a snadno si ho oblíbíte. Chuťově jsem ho už naladila do podzimního období, které máme rohem. ♥
Ale protože se mi ta jednoduchost taky nějak nezdála, rozhodla jsem se, že když už někdo přidělil tomuhle pudinku tak fancy název, musim ho nějak dovytunit a vymyslet mu nějakou tu přidanou hodnotu.. 😀 Marcipán jsem chtěla do nějakýho receptu zakomponovat už dlouho, takže mi přemýšlení nezabralo ani moc času (přijímám gratulace. 😀 ). Nakonec mám pocit, že se všechny ty chutě krásně potkaly a přidaná hodnota je na světě!
Tak, to bylo asi všechno k tomu dnešnímu zázraku, já doufám, že někoho z vás zaujal a zkusíte si ho doma připravit. 🙂 A připravte si k němu i odpověď na to, co že to to flameri vlastně vůbec je, protože tomu se nevyhnete. 😀 Mějte se krásně, tak pa! ♥
PS: prosím prosím, použijte do receptu nějaký kvalitnější marcipán, některé, co jsem v obchodech našla, neviděly totiž mandle pomalu ani z rychlíku. Chtělo by to, aby podíl mandlí byl alespoň 40%, čim více, tip lépe! 🙂
Recept
INGREDIENCE
FLAMERI
- 30g krupičky
- 300ml polotučného mléka
- 100g marcipánu
- 3 lžíce cukru
- 150g tučného tvarohu
ŠVESTKY
- 30g másla
- 300g švestek – vypeckovaných a nakrájených na menší kostičky
- 2 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce rumu
Postup
- Jako první si připravte švestky – v hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte nakrájené švestky a zprudka opečte. Poté švestky zasypte cukrem, zalijte rumem a za občasného míchání nechte svařit do zhoustnutí, trvá to asi 15 minut.
- Směs nechte trochu zchladnout, a pak ji rozdělte do skleniček.
- Na flameri přiveďte na plotně mléko pod bod varu, přidejte cukr s pokrájeným marcipánem a nechte ho v horkém mléce rozpustit.
- Když bude marcipán zcela rozpuštěný, můžete přidat krupičku a začít směs vařit. Po celou dobu zahřívání a vaření nezapomínejte směs míchat, aby se vám v ní nevytvořily cucky nebo se nepřipálila.
- Vařte do úplného zhoustnutí, trvá to zhruba 3-5 minut, poté odstavte z plotny.
- Do ještě horké pudinkové kaše vmíchejte tučný tvaroh, můžete použít tyčový mixér a směs prošlehat, aby byl výsledek co nejjemnější.
- Hotovou vyšlehanou směs rozdělte do skleniček na vrstvy švestek a nechte v lednici co nejdéle vychladit. Dobrou chuť!♥
Napsat komentář