Co by to bylo za léto bez pořádný nálože zmrzliny? A co bych to byla za foodblogerku, kdybych na ní nepřidala žádný recept?
Venku už to sice vypadá pomalinku na podzim, ale jak už jste si asi mohli všimnout, já funguju na poslední chvíli poměrně často…no, někdy spíš až po poslední chvíli. 😀 Takže recept na perníčky očekávejte tak začátkem ledna, rozumíme si? Ale ne, na mojí obranu nás v nejbližších dnech prý ještě nějaký ty tropy čekají, takže nic není ještě ztracený a zmrzlina se nám všem bude ještě hodit, uvidíte! Ale hlavně, benefit týhle zmrzky je, že na ní žádný čerstvý sezónní ovoce vlastně potřebovat nebudete, stačí vytáhnout marmeládu ze spíže, takže si jí klidně můžete udělat třeba o Vánocích. (Ano, už se na ně fakt těším, když jsem je zvládla zmínit dvakrát u letního receptu na zmrzlinu ). Takže z toho vlastně vyplývá, že když ten recept na perníčky fakt přidat nestihnu, můžete si místo toho udělat tuhle zmrzlinu a všechno je vyřešený. 😀
Konec srandy, zajímá mě totiž jedna zásadní otázka – máte rádi mák? Trochu jsem si totiž zase zariskovala a vymyslela recept s potravinou, kterou polovina populace nesnáší (Stejně jako pohanku u receptu na galetky). Ale! Teď vám dám velkou radu do života – zkuste ochutnat věci, který si myslíte, že vám nechutnají. Jo, zní to divně…Ale ono na tom něco fakt je! 😀 Já jsem až vyděšená z toho, jak se mi změnily chutě a zjišťuju, co všechno za potraviny, který bych dřív do pusy vůbec nedala, mi najednou začaly chutnat – houby, lilek, kyselý okurky, rozinky, karamel, a hlavně i ten mák.
Takže, kromě rady do života, shrnutí počasí na následující dny a navození vánoční atmosféry, bych vám chtěla popřát krásný zbytek léta, pořádně si ho užijte, naložte si ještě spoustu zmrzliny a brzo zase u dalšího receptu! ♥
Recept
INGREDIENCE
- 250g polotučného tvarohu
- 200ml smetany ke šlehání
- 200g slazeného kondenzovaného mléka
- 60g mletého máku
- 200g višňové marmelády s kousky (nejlépe domácí)
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
- V míse společně vymíchejte tvaroh s kondenzovaným mlékem a mákem, pokud budete mít potřebu, směs přislaďte, ale kondenzované mléko je dost sladké samo o sobě.
- Do směsi opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu a dejte do mrazáku.
- Mezitím si smíchejte marmeládu s rumem a citronovou šťávou.
- Po půlhodině mražení zmrzlinovou směs promíchejte, po další půlhodině vyndejte z mrazáku, opět promíchejte a po lžících přidávejte višňovou marmeládu. Nakonec zmrzlinu ještě promíchněte, aby se obě směsi lehce propojily a vytvořilo se tak mramorování.
- Zmrzlinu vložte opět do mrazáku a nechte mrazit alespoň 3 hodiny. Před podáváním nechte lehce povolit a můžete servírovat, dobrou chuť! ♥
Napsat komentář