Podzim už je v plnym proudu a to si žádá něco pořádně sladkýho, voňavýho, upečenýho a nejlíp ještě kynutýho! Podtrženo sečteno – tyhle šneci jsou naprostá ideálka! Takže jestli ještě nemáte program na upršený podzimní večery, předehřejte troubu a vrhněte se na ně. Jsou neskutečně dobrý, provoněj vám celej byt až k sousedům a ještě nesmim zapomenout zmínit, že tyhle fešáci fungujou jako zázračnej lék na podzimní depky… účinek zaručen a doporučuje 10/10 Terezek! Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 25 šneků:
KVÁSEK:
- 20g droždí
- 100ml mléka
- 1 lžíce cukru
TĚSTO:
- 350g hladké pšeničné mouky
- 150g celozrnné špaldové mouky
- 1 žloutek
- 200ml mléka
- 50g rozpuštěného másla
- 3 lžíce erythritolu (lze nahradit cukrem)
NÁPLŇ:
- 250g jemného tvarohu (v alobalu)
- 1 vejce
- 3 lžíce erythritolu (lze nahradit cukrem)
- 2 menší jablka
- 1 lžíce skořice
POTÍRÁNÍ:
- 20g rozpuštěného másla
- 2 lžíce rumu
Postup
- Nejprve si připravte kvásek – do vlažného mléka přidejte lžíci cukru s rozdrobeným droždím, zakryjte a nechte na teplém místě vzejít.
- Mezitím si ve větší míse smíchejte obě mouky s erythritolem, a poté přidejte všechny ostatní mokré ingredience na těsto – mléko, rozpuštěné máslo, žloutek a nakonec i připravený kvásek.
- Všechny ingredience dobře propracujte ručně pomocí vařečky nebo použijte kuchyňského robota. Uhněťte hladké těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě zhruba hodinu.
- Připravte si náplň – tvaroh vymíchejte spolu s vejcem a erythritolem dohladka. Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou šťávu a promíchejte se skořicí.
- Vykynuté těsto rozválejte na tenký plát ve tvaru obdélníku, potřete ho připraveným tvarohem a na něj rovnoměrně rozvrstvěte nastrouhaná jablka.
- Těsto zarolujte a pomocí ostrého nože nebo použitím nitě ho nakrájejte na kolečka – šneky. Ty vyskládejte s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout.
- Poté je pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova asi 20-25 minut a ihned po upečení je potírejte rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
Na 1 kus:
- 120Kcal / 504Kj
- 6g bílkovin
- 15g sacharidů
- 3,5g tuků
Napsat komentář