Další ze série rychloreceptů! Ono když na to vlastně tak koukám, tak poslední dobou tu už ani žádný jiný nemám. A popravdě mě to ani moc netrápí, protože rychlorecepty jsou podle mě stejně ty nejvděčnější a hlavně – v jednoduchosti je přece ta krása, žejo! Jestli se v při vaření něčim řídim, tak mám takový nepsaný nepsaný pravidlo – jednoduchý, rychlý, dobrý a zdravý. No a když se povede jídlo, který to splňuje všechno, kuchyňský činění považuju za úspěšný a Terunku za spokojenku! A jednu takovou ukázku, jak to asi zhruba vypadá, když se to povede, tu pro vás mám i dneska. Myslim, že kombo květáku a kokomlíka je moje nová oblíbenost a vzhledem k tomu, že miso pasta mezi oblíbencema už taky nějakej ten pátek je, tak to prostě nemohlo dopadnout blbě! Jo a jestli nejste vlastníci miso pasty, hoďte tam nějakou lepší sójovku, v nouzi se taky dá. 😀 Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
4 porce:
- 1 středí cibule
- 1 středně velký květák
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 plechovka kokosového mléka (400ml)
- 3 lžíce miso pasty
- sůl
- 4 vejce
Postup
- Na lžíci oleje nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Poté k ní přidejte květák rozebraný na drobné růžičky a společně restujte asi 10 minut, aby se všechen květák ze všech stran opekl.
- Vše zalijte kokosovým mlékem spolu s půllitrem vody, přidejte lžičku soli a nechte pod pokličkou vařit asi 25 minut, dokud květák zcela nezměkne.
- Poté odstavte z plotny a vše ponorným mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte miso pastou, případně ještě dosolte a dořeďte vodou do požadované konzistence.
- Podávejte s uvařeným vejcem, dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
na 1 porci:
- 370 Kcal/ 1554 Kj
- 15g bílkovin
- 20g sacharidů
- 26g tuků
- 7,5g vlákniny
Napsat komentář