Kdo by to byl řekl, že za takovym fancy názvem jako je “flameri”, se vlastně ukrývá stará dobrá krupičanda, co? Ale zas ať jí úplně nekřivdíme, nějakej ten upgrade tam přece jenom je – podává se vychlazená a nastavuje se tvarohem, sněhem z bílků a nebo vyšlehanou smetanou. No asi nebude žádnym překvapenim, že já sáhla právě po tvarohu a sněhu z bílků a ještě k tomu to už celý hezky naladila na podzimní vlnu, takže týhle mojí verzi vévodí mák s čerstvýma švestkama. No nezní taková kombinace božsky? Ano, zní a ano, i chutná! Takže jestli jste ready vyzkoušet tenhle netradiční dezert, kterej se nachází někde mezi krupičnou kaší, pudinkem a panna cottou, přeju vám dobrou chuť a zároveň garantuju, že si ho stopro zamilujete, je to totiž dokonalost!
Recept
INGREDIENCE
Na 6 porcí:
- 60g dětské krupičky
- 200ml mléka
- 200ml vody
- 4 lžíce erythritolu (můžete nahradit cukrem)
- 30g mletého máku
- 250g polotučného tvarohu
- 2 vaječné bílky
- 12 švestek
Postup
- Do menšího kastrolu nalijte vodu s mlékem, přidejte krupičku s erythritolem a přiveďte k varu. Za stálého míchání společně vařte asi 4 minuty, dokud kaše nezhoustne.
- Poté odstavte z plotny a do ještě horké kaše vmíchejte tvaroh, mák a nakonec opatrně i vyšlehaný sníh z bílků.
- Hotovou směs rozdělte do předem připravených šesti skleniček s pokrájenými kousky švestek a nechte společně v lednici vychladit alespoň dvě hodiny, aby flameri dobře zatuhlo. Dobrou chuť!
HODNOTY:
Na 1 porci:
- 150Kcal / 630Kj
- 8g bílkovin
- 16g sacharidů
- 4,5g tuků
Napsat komentář