Je tohle snídaně, svačina, nebo vlastně dezert? Já vám vůbec nevim…Osobně se přiklánim k variantě “sladká tečka po jídle”, ale takovej chod prej ofiko neexistuje… Každopádně ať je to, co je to, dobrý je to moc a žravý ještě víc! Takže neuděláte chybu, když se v rámci experimentu pustíte rovnou do dvojitý dávky, vyzkoušíte všechny varianty a pak mi dáte vědět, do který škatulky tyhle jablíčkový placičky patřej podle vás! Tak se těšim a nechte si chutnat. 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 20 placiček:
- 2 středně velká jablka (200g po nastrouhání a vymačkání šťávy)
- 100g jemně mletých ovesných vloček
- 280g řeckého jogurtu (0% tuku)
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky skořice
- 40g vlašských ořechů
Postup
- Ovesné vločky promíchejte s jogurtem a nechte chvíli odstát.
- Mezitím si nastrouhejte jablka nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
- Poté je přimíchejte k vločkám s jogurtem, přidejte všechny ostatní ingredience a vše společně dobře promíchejte.
- Z hotového těsta tvořte na plech vyložený pečícím papírem kuličky o velikosti vlašského ořechu, které následně “splácněte” do placiček.
- Placičky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova, trvá to zhruba 25-30 minut.
HODNOTY:
Na 1 placičku:
- 50Kcal / 210Kj
- 2,5g bílkovin
- 6,5g sacharidů
- 1,5g tuků
Napsat komentář