Tadá! je tu historicky úplně první recept na blogu a stálo mě fakt hodně rozhodování, co za recept to vlastně bude. Nejdřív jsem si říkala, že by to měla být přece nějaká super bomba, kterou každýho ohromim, ale pak mi došlo, že ten první recept vlastně stejně nikdy nikdo nevyzkouší, takže je to asi dost jedno. Nakonec zvítězilo moje sobectví a zvolila jsem sobě nejmilejší kombinaci čokolády a kyselého ovoce. A jdu s tim teda udělat díru do světa, tak mi držte palce!
A kdyby to přece jenom někdo zkoušel, tak dobrou chuť♥
Recept
INGREDIENCE
korpus:
- 150g kakaových sušenek
- 1 lžíce kakaa
- 80g másla
krém:
- 500g termizovaného sýra
- 200ml smetany
- 300g mražených malin
- 100g cukru krupice
- 50g cukru moučka (dle chuti)
- 6 plátků želatiny
poleva:
- 100g čokolády
- 100g zakysané smetany

Postup
- Jako první si na plotně svařte maliny s krupicovým cukrem. Až se odpaří přebytečná voda a vznikne hustá hmota, odstavte maliny z plotny a nechte zchladnout.
- Na korpus smíchejte rozdrcené sušenky, kakao a rozpuštěné máslo. Vzniklou směs umačkejte na dno dortové formy (průměr 20cm) a dejte do lednice.
- Zchladlé maliny propasírujte přes síto, abyste se zbavili zrníček a vznikla hladká malinová dřeň.
- Ve velké míse prošlehejte termizovaný sýr, propasírovanou malinovou dřeň a vyšlehanou smetanu. Směs doslaďte dle chuti.
- Připravte si želatinu podle návodu na obalu a přimíchejte jí k malinovému krému.
- Hotový krém nalijte na korpus a nechte v lednici ztuhnout přes noc.
- Na polevu rozpouštějte čokoládu spolu se zakysanou smetanou ve vodní lázni. Směs neustále míchejte a jakmile se čokoláda zcela rozpustí, odstavte z lázně. Polevu naneste na hotový cheesecake a dejte ještě alespoň na hodinku do lednice.
- Dobrou chuť♥
Napsat komentář