Snídaně, svačina, nebo dezert? Asi jak zrovna chcete, chia pudink zvládá totiž všechno! Je to přece superjídlo, když už je z tý superpotraviny, žejo. 😀 No a jestli se toho nebojíte, můžete ho vlastně klidně poobědvat nebo povečeřet, žádnej problém. Já osobně jsem si chia pudink v poslední době hodně oblíbila jako takovou rychlosváču – rychlou na přípravu, ne na jídlo, já jim totiž každý jídlo zhruba tak milion let… Ale protože jsem začala zase docela krabičkovat, tenhle chia pudink mě doslova zachraňuje! Asi každej, kdo taky jede meal prep, mi dá zapravdu, že svačiny jsou prostě nekonečnej problém. A smíchat večer v krabičce pár ingrediencí a ráno vytáhnout takovouhle dobrotu, považuju za životní objev!
Každopádně, jak už jsem říkala na začátku – takovej chia pudink udělá hodně parády i jako luxusní dezert, takže jestli zrovna neoplýváte cukrářskym nadánim, ale dezert by se hodil, tak dám ruku do ohně za to, že tohle je ta správná volba! Zkazit ho totiž vážně nemůžete, to vám slibuju!
Tak já doufám, že se na něj brzo vrhnete! Budu se těšit na vaše výtvory, mějte se krásně a brzo u dalšího receptu! 🙂 ♥
Recept
INGREDIENCE
Na 2 porce:
- 40g chia semínek
- 250ml mléka
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 250g polotučného tvarohu
- 150g mraženého lesního ovoce

Postup
- Chia semínka smíchejte s mlékem a čekankovým sirupem, uložte na noc do lednice, aby semínka nabobtnaly a vytvořil se pudink.
- Druhý den pudink rozdělte do dvou sklenic a dozdobte tvarohem a svařeným lesním ovocem.
- Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
na 1 porci:
- 320 Kcal/ 1344 Kj
- 22g bílkovin
- 20g sacharidů
- 13,2g tuků
- 16g vlákniny
Napsat komentář