Co se stane, když spojíte dva nejlepší dezerty světa do jednoho? Vznikne ta úplně ultimátně nejvíc nejlepší dobrota v celym vemíru! Fakt neke! No a to je prosím pěkně příběh o tom, jak se mi pod rukama zrodil tenhle Cheesecake-brownies s malinama, kterej považu za jednu z největších povedeností, co se mi pod těma rukama kdy objevily…A že toho tam už bylo! 😀 No a kromě toho, že je to tak dobrý, musim se ještě skromě pochválit za to, že se mi tam opět hezky povedly propašovat fazole, což vůbec nikdo neprokoukl a každej si mlaskal. Takže velký approved od každýho, kdo měl tu čest kousek ulovit a mně už nezbývá nic než vám popřát dobrou chuť, protože jestli tohle hnedka nezkusíte, velkou chybu děláte…a to nikdo nechceme, žejo! Tak ještě jednou, dobrou chuť a užívejte sluníčka! 🙂
Recept
INGREDIENCE
BROWNIES:
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 vejce
- 30g hořkého kakaa
- 30g čokoládového proteinu
- 30g třtinového cukru/erythritolu
- 50ml mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
CHEESECAKE:
- 250g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 50g třtinového cukru/erythritolu
DOKONČENÍ:
- 100g čerstvých malin
- 50g hořké čokolády
Postup
- Fazole propláchněte a rozmixujte je spolu s vejci a mlékem dohladka.
- Poté k nim přidejte kakao, protein, cukr, prášek do pečiva a špetku soli a opět vše společně promixujte, aby vám vzniklo hladké těsto.
- Polovinu těsta nalijte do formy 25x30cm vyložené pečícím papírem a na ní rovnoměrně navrstvěte tvaroh vymíchaný s vejcem a cukrem – cheesecake vrstvu.
- Poté rovnoměrně zalijte druhou polovinou čokoládového těsta a všechny vrstvy pomocí špejle nebo vidličky lehce propojte krouživými pohyby.
- Nakonec nahoru nasypte čerstvé maliny a nasekanou hořkou čokoládu a dejte péct do trouby na 180 stupňů zhruba na 25 minut.
- Před podáváním nechte zcela vychladnout, aby se vrstvy proležely. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
Na 1 kus při rozkrájení na 16 dílů:
- 100Kcal/ 420Kj
- 6,4g bílkovin
- 9,5g sacharidů
- 3,7g tuků
- 2g vlákniny
Napsat komentář