Všichni nastražte svoje chuťový pohárky, protože vám svatosvatě slibuju, že tenhle fešák je bez problému odstřelí až do jinýho vesmíru, ne li galaxie. No uznejte sami, že s kombinací kozího sýra a karamelizovaný cibulky to prostě jinak dopadnout ani nemůže. Ano, ano a ano, opět se tu opakuje moje #alltimefav kombinace sladko-slanejch chutí, a protože už si s ní připadám lehce trapně, píšu si na to do list udělat do Vánoc aspoň jeden recept, v kterym se neobjeví. Tak snad to klapne a vy si mezitim na ten svůj to do list můžete napsat ochutnávku tohohle odlehčenýho burgeru, protože to je povinnost velmi, ale velmi příjemná! Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 1 porci:
- 1 vícezrnná bulka (80g)
- 1 lžíce zakysané smetany (30g)
- 1 porce karamelizované cibulky (viz. níže)
- 1 hrst salátových listů
- 20g kozího sýra
- 1 lžička oleje
- 100g kuřecího masa
- sůl, pepř
KARAMELIZOVANÁ CIBULKA (4 porce) :
- 1 lžička másla/ghí
- 250g červené cibule
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžíce balzamikového octa
Postup
- Jako první si připravte karamelizovanou cibulku – na lžičce másla nechte zesklovatět cibuli pokrájenou na plátky, za stálého míchání ji opékejte asi 10 minut, a poté k ní přidejte cukr s balzamikovým octem. Společně nechte dusit pod pokličkou ještě asi dalších 10-15 minut, dokud cibulka nezkaramelizuje.
- Kuřecí maso osolte a opepřete z obou stran a na lžičce oleje ho orestujte.
- Bulku prořízněte a na její spodní půlku rozetřete zakysanou smetanu, přidejte jednu porci připravené karamelizované cibulky, kuřecí maso a nakonec posypte listovým salátem a kozím sýrem pokrájeným na malé kousky.
- Burger přiklopte druhou polovinou bulky a podávejte. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
Na 1 porci:
- 520Kcal / 2185Kj
- 35g bílkovin
- 50g sacharidů
- 18g tuků
Napsat komentář