V jednoduchosti je krása, je to tak? Podle mě rozhodně ano a takhle polévka je toho jasným důkazem! Není zkrátka vůbec náročná – ani na suroviny, čas nebo dokonce ani na vaše kuchařské dovednosti. Takže vlastně budete jen těžko hledat výmluvu, proč jí nezkusit. Teda…pokud nemáte pórek na svém black listu, to by pak možná trochu problém byl. 😀 Ale já věřím, že nemáte, a tak si tenhle recept si nenecháte ujít a ten pórek brzo v obchodě přihodíte do košíku. 😀
Krémové polévky si v tomhle podzimním a zimním období opravdu užívám, jsou plné zeleniny, krásně zahřejí a navíc je můžete doplnit a dochutit čím jen chcete nebo prostě tím, co máte zrovna po ruce. Já jsem do téhle polévky přidala zakysanou smetanu, která polévku krásně zjemní, slunečnicová semínka a senzační dýňový olej. Ten vám chci mimochodem vážně doporučit, protože dokáže spolehlivě pozvednout každou takovouhle jednoduchou polévku minimálně o jeden level výš! No a protože se u nás doma vždycky najde nějaký ten starší chleba, tak nesmí chybět ani oblíbené krutony! Stačí chleba nakrájet na kostky, nasucho opražit na pánvi a další úplně easy, ale za to dost efektní, doplněk do polévek, je na světě! 😀 Skvěle však budou fungovat i jiné suroviny, které všichni doma najdeme, například vajíčko, kousek šunky nebo třeba nastrouhaný parmezán… Zkrátka, fantazii se meze nekladou. 😀 Protože zdobení polévky je vážně hodně kreativní činnost! 😀
Tak já vám přeji krásný podzimní/zimní čas, hodně krémových zeleninových polévek a málo předvánočního stresu, brzo u dalšího receptu! 🙂
Recept
INGREDIENCE
na 3 porce:
- 1 lžíce másla
- 1 střední cibule
- 1 pórek
- 4 menší brambory
- zeleninový vývar
- sůl, pepř, muškátový oříšek
K podávání:
- zakysaná smetana
- dýňový olej
- slunečnicová semínka
- chlebové krutony
Postup
- Připravte si větší hrnec, rozehřejte v něm lžíci másla a na něm nechte zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli.
- Pórek očistěte a nakrájejte na tenká kolečka, přidejte je k cibuli a společně na másle restujte do úplného změknutí, asi 15 minut.
- Poté přidejte brambory pokrájené na malé kostky, zalijte vývarem a nechte pod poklicí vařit asi 20 minut, dokud nebudou brambory hotové.
- Po uvaření polévku promixujte tyčovým mixérem dohladka a štědře dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Podávejte se zakysanou smetanou a krutony, ozdobené dýňovým olejem a slunečnicovými semínky. Nebo s čímkoliv jiným, na co budete mít zrovna chuť. 🙂 Nechte si chutnat! ♥
Napsat komentář