Ahoj všichni u dalšího receptu!
Když jsem nedávno zkoukla všechny ty svoje předešlý recepty, co tu zatim mám, došla mi jedna věc. A to ta, že k posledním dvou receptům vlastně ani nepotřebujete troubu. A to je co? Pitomý. Protože tohle je blog předevšim o čem? O pečení. Takže hurá předehřát troubu na 180°C, najít pár přezlálejch banánů a jdeme na to!
Muffiny jsou vděčná věc při každý příležitosti a za každýho počasí. 😀 A to jak pro hostitele, tak pro strávníky. Příprava vám nezabere moc času, nepotřebujete žádný extra skills, ale rozhodně se po nich vždycky jenom zapráší. Tak konec hlášení, už běžte předehřát a já vám přeju krásný víkend a pořádně si ho oslaďte♥
Recept
INGREDIENCE
Muffiny
- 120g másla
- 100g cukru
- 2 vejce
- 250g rozmačkaných banánů (2 větší kusy)
- 250g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 5 lžic mléka
Drobenka
- 50g nasekaných vlašských ořechů
- 50g krupicového cukru
- 40g vychlazeného másla
- 2 lžičky skořice
Postup
- Jako první si vyšlehejte máslo o pokojové teplotě s cukrem do bílé pěny a postupně do směsi zašlehejte i obě vejce. Dejte si pozor, aby máslo i vejce měly stejnou teplotu (pokojovou) a směs se vám nezdrcla.
- Následně do směsi vmíchejte namačkané banány s mlékem a nakonec opatrně vmíchejte i mouku s práškem do pečiva.
- Hotovým těstem plňte formičky na muffiny do 3/4, aby měly prostor vyskočit.
- Na posypku si dejte do misky všechny ingredience – vychlazené máslo, cukr, nasekané ořechy a skořici – a rukama vypracujte hrudkovitou drobenku.
- Těsto ve formičkách posypte drobenkou a lehce jí do těsta vmáčkněte, aby až muffiny v troubě vyskočí, nestekla máslová drobenka mimo formu a nepřipekla se. (tady mluví vlastní zkušenost 😀 )
- Muffiny pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 25-30 minut podle potřeby, dokud nebudou krásně zlatavé.
- A už jenom dobrou chuť♥
Napsat komentář